Середа, 2 Жовтня, 2024

На сьогоднішній день в Україні офіціно зареєстровано 274 тисячі безробітних, а вільних ваканцій лише 22 тисячі. Бюджет фонду по безробітню цього року складає 19 млдр грн.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла перший віце-прем'єр – мінстр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє РБК-Україна.

Чиновниця розповіла, що в Укаїні будуть припиняти виплати по безробіттю людям, які упродовж 30 днів знаходяться за межами України.

Також Свириденко заявила, що безробітних, яким не підберуть потрібних вакансій, залучатимуть до громадських робіт.

"Наша задача забезпечити людей роботою. На сьогодні суспільні корсні роботи будуть визначатися переліком військово-цивільних адміністрацій. Це можуть бути роботи і у сільському господарстві, і у благоустрої міст. На сбогодні середня виплата по безробіттю становить 4750 грн . Якщо людям запропонують громадські роботи, вони отримають мінімальну зарплату – 6500 грн", – сказала Юлія Свириденко.

Вона додала, що спочатку у центрах зайнятості людям пропонуватимуть наявні вакансії, які відповідатимуть їх вмінням, навичкам та професії. Якщо таких не буде – запропонують громадські роботи.

Також вона нагадала, що в Україні діє програма, яка передбачає компенсацію робтодавцям, які беруть на роботу переселенців. За кожного переселенця роботодавець отримує 6500 грн щомісяця.

Раніше ми повідомляли, безробітні будуть залучатися до громадських робіт, таких як розбір завалів чи будівництво захисних споруд, та отримуватимуть за це мінімальну зарплату.

Нещодавно в Кабміні заявили про грантові кошти, які надаватимуть українцям для ведення бізнесу. Зокрема це стосується садівництва та фермерства.