Четвер, 3 Жовтня, 2024

Туреччина продовжила мандат своєї військової місії в Лівії на 18 місяців, до кінця 2023 року. Вперше турецька армія попрямувала до Лівії в січні 2020 року, згодом її час перебування продовжили до липня 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

"Політична невизначеність і проблема управління, що виникла після провалу виборів у Лівії, запланованих на 24 грудня 2021 року, ставить під загрозу спокій і створює серйозну перешкоду для досягнення постійної стабільності", – йдеться в обґрунтуванні Меморандуму, поданого до парламенту президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

При цьому вказується, що Туреччина продовжує рішуче підтримувати захист суверенітету, територіальної цілісності і політичної єдності Лівії, встановлення стійкого режиму припинення вогню в країні і зусилля для політичного діалогу, що забезпечує національне примирення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Туреччини відкрило канал зв'язку з Україною і Росією для вирішення зернової кризи, викликаної російською блокадою українських портів на Чорному морі. Тим часом Литва відправила Україні військове обладнання для розблокування портів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.