Понеділок, 30 Вересня, 2024

У столиці наразі працюють системи протиповітряної оборони із штучним інтелектом, хоча і не всі.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов, повідомляє РБК-Україна.

Говорячи про системи ППО міжнародного зразка, Смірнов зазначив, що там уже працює цей штучний інтелект, який визначає траєкторії польотів об’єктів, і може, у тому числі, спрацювати на випередження.

Він також розповів про роботу штучного інтелекту в різних системах, зокрема, про те, як це застосовується у роботі ДСНС. Представник міністерства нагадав, що наразі проводяться роботи з розмінування.

"І маємо розуміти, що є дуже багато моментів, де залучаються передові технології, у тому числі, аеродрони, які можуть підніматися на певну висоту, сканувати певний об’єкт. І ці процеси є автоматичними. Ця система сама сканує і передає дані. Якщо вона знаходить певну міну – одразу повідомляє. І умовний сапер бачить вже, де знаходиться, що це може бути", – поінформував радник очільника МВС України.

Він уточнив, що штучний інтелект необхідний, щоб мінімізувати людський фактор і, умовно кажучи, пришвидшити роботу певних структур. Так само це працює, у тому числі, при виявленні тих чи інших ситуацій на сході нашої країни, сказав представник МВС.

"Тому звичайно, ця історія – надзвичайно потрібна у 21-му сторіччі, якщо ми наразі говоримо про військові дії – для мінімізації людського фактору і більшої безпеки і охорони", – сказав він.

Нагадаємо, Україна зараз більш за все потребує сучасних систем ППО. Про це вкотре нагадав глава держави.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.