Понеділок, 30 Вересня, 2024

У державному департаменті США повідомляють про нові санкції для російських та білоруських військових. Мова йде про візові обмеження, які спрямованні на приттягнення до відповідальності винних у війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на State Department Actions.

Сьогодні Держдепартамент США оголошує про низку заходів, спрямованих на підвищення індивідуальної відповідальності за порушення прав людини.

"Нова політика щодо візових обмежень поширюється на військових посадових осіб Російської Федерації та ватажків "ДНР" / "ЛНР". Члени сімей тих, хто підпадає під політику, також не матимуть права на отримання візи", – йдеться в повідомленні департаменту.

Візові обмеження діятимуть для 2596 військовослужбовців Російської Федерації та 13 білоруських військових.

"Російські війська вчинили військові злочини в Україні, вбили тисячі мирних жителів та створили гуманітарну катастрофу. У відповідь на це наклав візові обмеження на понад 2600 російських і білоруських військових та інших посадових осіб, які причетні до цього", – повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Серед тих, хто потрапив під санкції зокрема три білоруські чиновники – Дмитро Пауліченко, Юрій Сіваков та Віктор Шейман.

Найближчі члени сім’ї ти хто потрапив під санкції також не мають права на в’їзд до Сполучених Штатів, зокрема дружина Віктора Шеймана Олена Шейман та його дорослий син Сергій Шейман.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти Росії. Під обмеження потрапили російські ЗМІ та банки. Також запроваджується експортний контроль щодо низки американських товарів, що постачаються до РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.