П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Два американця, які воювали на боці ЗСУ, зникли під час бойових дій в Харківській області. Їх не можуть знайти вже приблизно тиждень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Зазначається, що Алекс Джон-Роберт Друке та Енді Тай Нгок Хуін зникли під час битви під селом Ізбицьке Харківської області.

"Пошукові місії не знайшли жодних останків. Наступного дня у російському пропагандистському каналі в Telegram повідомлялося, що під Харковом захопили двох американців", – зазначають в CNN.

Мати одного з американських бійців розповіла, що зараз вважається, що зниклі солдати є військовополоненими, але офіційного підтвердження цьому поки нема. При цьому в посольстві США в Україні не можуть ніяк перевірити цю інформацію.

"Посольство не змогло підтвердити, що він у росіянами. Єдине, що вони можуть підтвердити, це те, що він зник безвісти. Вони підтримують зі мною тісний зв’язок, і я впевнена, що над ситуацією працюють", – заявила мати Алекса.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час бойових дій загинули четверо бійців Інтернаціонального легіону територіальної оборони. Вони захищали Україну на добровільних засадах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.