Субота, 5 Жовтня, 2024

У стартовому матчі Ліги націй 2022/23 збірна України на виїзді протистоятиме національній команді Ірландії. Зустріч прийме дублінський стадіон "Авіва".

Останні новини та короткий анонс поєдинку – в матеріалі РБК-Україна.

Ірландія – Україна

8 червня, 21:45, Дублін, "Авіва", телетрансляція на "Футбол 1" та "Індиго"

Минуло всього три дні після драматичної втрати путівки на ЧС-2022, як "синьо-жовті" підійшли до нового турнірного завдання. Команда Олександра Петракова в Дубліні візьме старт у третьому розіграші Ліги націй. Заявлена мета – повернення в елітний дивізіон турніру.

Проте, розпочати сезон 2022/23 з перемоги українцям буде вкрай важко. Справа не лише в емоціях. Тренерський штаб анонсував, що проти збірної Ірландії не гратимуть ті, хто протистояв валлійцям у фіналі кваліфікації до Мундіалю зі старту. Але двох рівноцінних складів в України поки немає.

Вочевидь, у старті з'являться старі знайомі Петракова – чемпіони світу U-20 Лунін, Бондар, Попов і Сікан. Зберігається інтрига щодо флангів оборони. Якщо Соболь почуватиметься недобре, то ліворуч доведеться зіграти центрбеку Сироті. Праворуч може вийти один із героїв плей-офф Забарний, оскільки Караваєв відбігав флангом 180 хвилин, а інших виконавців із досвідом на цій позиції немає.

Натомість ірландці вийдуть у бойовому складі. Тим більше, "Зеленій армії" треба реабілітуватися перед власними фанатами за несподівану поразку від Вірменії (0:1) у суботу. І хоч у нинішньому призові збірної Ірландії немає зірок калібру Роя чи Роббі Кінів, але з урахуванням усіх навколоматчевих аспектів фаворитом виглядають саме хлопці Стівена Кенні.

Дискваліфіковані:

Травмовані: Базуну – Бущан, Степаненко

Під питанням: Соболь (Україна)

Орієнтовні склади на матч Ірландія – Україна

Ірландія: Келлехер – Коллінз, Даффі, Іган – Коулмен, Каллен, Хендрік, Макклін – Огбене, Обафемі, Робінсон

Україна: Лунін – Забарний, Бондар, Попов, Сирота – Сидорчук – Зубков, Шапаренко, Піхальонок, Мудрик – Сікан

Прогноз РБК-Україна Sport – 2:1

Шанси ірландців на підсумковий успіх виглядають соліднішими. Збірна України навряд швидко оговталася від прикрої поразки Уельсу, а умовний другий склад національної команди витратить левову частку поєдинку на відпрацювання ігрових зв'язків. Тим не менше, навіть ослаблені "синьо-жовті" повинні нав'язати боротьбу збірній Ірландії, якій доведеться викластися на максимум задля перемоги.

До слова, провідні букмекери визначили коефіцієнти на матч Ліги націй між Ірландією та Україною.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.