Четвер, 24 Жовтня, 2024

Найближчим часом в застосунку "Дія" з'являться ще шість нових послуг. Серед них – відображення дозволу на зброю.
Про це повідомляє Telegram міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.
Після нещодавнього запуску послуги "шлюб онлайн" і Нацкешбеку, кілька днів тому було додано рекрутинг у топові підрозділи БпЛА. Майже щотижня "Дія" запускає нові сервіси і невпинно працює над їх розширенням.
Ось короткий список того, що скоро стане доступним:

Відображення дозволу на зброю. У додатку з'являться дані про зброю та дозволи на неї, а також можливість замовити витяг з Єдиного реєстру зброї. еАкциз. Громадяни зможуть перевіряти легальність алкоголю та тютюну через додаток, де буде міститись інформація про продукцію в електронній системі. Мультишеринг. Ця функція дозволить надсилати копії кількох документів, включаючи довідки, в кілька кліків. Сервіси для бізнесу в рамках е-Підприємець. "Дія" працює над цифровізацією декларацій і ліцензій для підприємців, зокрема, ліцензій на виконання протипожежних робіт. Повідомлення про проблеми зі зв'язком. У період відключень електроенергії це надважлива послуга, що дозволить повідомляти про відсутність зв'язку, щоб регулятор міг вирішити проблему. Дія.Підпис для юридичних осіб. Ця функція надасть нові можливості для бізнесу, спрощуючи та прискорюючи документообіг для установ і компаній.
Частина з цих послуг буде доступна вже зовсім скоро, а над іншими ще ведеться робота з бюрократичними процедурами. Про всі оновлення команда "Дія" буде інформувати через соцмережі.
Нагадаємо, що молоді українські підприємці до 25 років можуть подати заявку на отримання грантів до 150 000 грн для відкриття власного бізнесу в межах програми "Власна Справа". Це можна зробити через портал "Дія".
Крім того, в Україні на початку жовтня Кабмін змінив порядок бронювання від мобілізації через "Дію".