Вівторок, 22 Жовтня, 2024

В Україні за ініціативою Служби безпеки з початку року скасували понад 4 тисячі висновків про інвалідність. Її призначали на підставі підроблених документів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови СБУ Василя Малюка.

Він розповів, що у 2024 році за матеріалами СБУ 64 чиновники МСЕК отримали підозри у скоєнні злочинів. Ще дев'ятьох осіб уже засуджено.

Також за ініціативою спецслужби було скасовано 4106 висновків щодо інвалідності, які були зроблені на підставі фіктивних документів.

Малюк запевнив, що СБУ активно відпрацьовує факти зловживань у системі МСЕК, які дуже негативно впливають на мобілізаційні процеси.

"Вже є результати і будемо надалі максимально жорстко протидіяти подібним ганебним явищам", – наголосив він.

За словами Малюка, СБУ перевіряє факти незаконного отримання інвалідності окремими чиновниками. Станом на зараз перевірки охоплюють майже 2,4 тисячі таких людей.

Скандали з МСЕК

Нагадаємо, нещодавно на хабарі спіймали голову Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу. Вона "продавала" довідки про інвалідність чоловікам, щоб допомогти їм ухилитися від мобілізації.

Водночас, сьогодні, 22 жовтня, стало відомо, що у голови Миколаївського обласного МСЕК виявили 450 тисяч доларів. Їй планують повідомити про підозру.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.