Вівторок, 22 Жовтня, 2024

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства, який наближає українське законодавство до європейських стандартів. Про це заявив народний депутат Ярослав Железнякє
"Підписано закон № 10143 – вдосконалення процедури банкрутства та наближення її до європейських стандартів. В тому числі запровадження превентивної реструктуризації. Це вимога Ukraine Facility Plan", – зазначив Железняк.

Закон впроваджує механізм превентивної реструктуризації, що дозволить бізнесу, який опинився у скрутному фінансовому становищі, уникнути банкрутства.
Процедура передбачає комплекс управлінських, фінансових, правових та технічних заходів для запобігання неплатоспроможності підприємства.
Процедура триває не більше 6 місяців та коштує значно менше, ніж досудова санація чи банкрутство.
Ухвалення закону було однією з вимог Ukraine Facility Plan та наближає українське законодавство до стандартів ЄС через імплементацію Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023.
Нагадаємо, 19 вересня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №10143 про внесення змін до Кодексу України щодо запровадження процедур превентивної реструктуризації.