Понеділок, 21 Жовтня, 2024

У Харкові збільшилася кількість поранених внаслідок російського удару сьогодні ввечері, 20 жовтня, із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Вже відомо про дев'ятьох травмованих, серед яких є дитина.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова.

Мер міста розповів у своєму Telegram о 23:03, що "вже маємо інформацію про девʼятьох поранених".

При цьому хвилиною раніше він інформував, що у Харкові постраждали шестеро людей: "п'ятеро в Основ'янському районі, серед них одна дитина".

Перед тим було відомо про чотирьох поранених в результаті російського повітряного удару по Харкову у неділю ввечері.

Зазначимо, що керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram о 23:03 написав, що на той момент було відомо про 7 постраждалих, з них четверо були госпіталізовані.

Чиновник додав, що частина Харкова внаслідок ударів російських окупантів лишилася без електропостачання.

"Профільні служби працюють над відновленням", – розповів глава ОВА.

Оновлено: уточнення поліції

Як розповіли в поліції Харківської області на Facebook-сторінці, у неділю близько 22:00 російські окупанти поцілили по трьох районах міста.

Серед 9 постраждалих – четверо жінок віком від 22 до 53 років та п’ятеро чоловіків віком від 21 до 37 років.

"Через ворожі удари в частини міста немає електроенергії, пошкоджені багатоквартирні будинки, гаражі, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі", – розповіли в правоохоронних органах.

Також в поліції додали, що за порушення законів та звичаїв війни відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Удар КАБ по Харкову 20 жовтня

Раніше повідомлялося, що в неділю ввечері російські терористи завдали авіаудару Харкову із застосуванням КАБів. У місті після російської атаки фіксувалися перебої з електрикою у трьох районах.

Спочатку повідомлялося про двох постраждалих. Додамо, що ворожі удари були націлені на житлові райони Харкова. Так, був "приліт" в Основ'янському районі міста, біля житлового будинку. Ще один удар припав по Київському району міста, біля одного із супермаркетів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.