П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Україна не знає, якою буде пропозиція США після президентських виборів. Ймовірно, є три різні шляхи.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Financial Times.

Зеленський визнав, що результат президентських виборів у США наступного місяця буде вирішальним для майбутнього України та амбіцій щодо вступу до НАТО.

Віце-президент і кандидат від Демократичної партії Камала Гарріс заявила, що в майбутньому обміркує членство України в НАТО. Натомість колишній президент і кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував військову допомогу США і заявив, що врегулює конфлікт, як тільки його оберуть.

"Я не знаю, якою буде пропозиція до нас після виборів (в США, – ред.). Ми бачимо три різні шляхи вперед", – сказав Зеленський.

За словами президента, одна з пропозицій – це продовження підтримки, але союзники все ще бояться деяких ризиків.

"Ми бачимо й інші шляхи. Буде більш позитивним? Чи менш позитивний? Чесно кажучи, не знаю. І це дуже чутливо для наших людей", – додав глава держави.

Нагадаємо, у листопаді у США відбудуться вибори президента. Головними кандидатами на цей час є республіканець Дональд Трамп та демократка Камала Гарріс. Детальніше про вибори у США – у матеріалі РБК-Україна.

Вступ України в НАТО

Нагадаємо, що восени 2022 року Україна подала заявку на прискорений вступ в НАТО. Втім, у НАТО заявляли, що Україна не зможе приєднатися до Альянсу до завершення війни.

Нещодавно новий генсек НАТО Марк Рютте припустив, що Україна може стати 33 або 34 членом Альянсу.

У рамках плану перемоги України у війні президент Володимир Зеленський закликав надати запрошення на вступ до НАТО. За його словами, це може бути важелем стримування Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.