П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Відома акторка Даша Трегубова, яка нині грає головну роль у серіалі "Коп з минулого", рідко потрапляє в скандали. Нещодавно ж вона почала реалізовувати себе як режисерка.

В інтерв'ю РБК-Україна акторка розповіла, чи змінилися її гонорари на тлі повномасштабної війни, чому вона нічого не розповідає про особисте життя та про яке майбутнє для своєї доньки мріє.

– Нещодавно ви почали знімати кіно як режисерка. Скажіть, які ваші
враження від цієї роботи? І чому саме ця спеціальність?

– За фахом я режисерка, але так сталося, що 24 роки я працювала на телебаченні: була головною редакторкою каналу, фактично запустивши його з нуля, паралельно продюсувала проекти для інших каналів. В мене було багато дотичних професій: писала сюжети і сама їздила за ними як журналістка, знімала і монтувала як режисерка – вміла все. І звикла до того, що в моє життя все приходить в потрібний час.

Як режисерка ще у 2020-му мала знімати містичну драму за сценарієм Симора Гласенка, але зйомки відсунулися. А цього літа мені запропонували зняти 4-серійну драму про лікарів-трансплантологів на початку повномасштабної війни. Глибокий сценарій, цікаві персонажі, чудові актори – я просто одразу погодилась Все відбулося за три місяці: підготовка, зйомки, постпродакшн – я просто це літо не пам'ятаю! Отакі мої перші враження.

– Важко було?

– Так, роботу режисера взагалі важко порівнювати з іншими, навіть з продюсерською або акторською. Бо режисер робить і остаточно вирішує все сам, нічого нікому не делегує, робота вимагає повного занурення у проект. Це круто, цікаво, проте дуже виснажливо і потребує усіх твоїх сил і уваги. Але мені дуже важливо було спробувати, на підході – другий режисерський проект – містична драма, і ще один в проекті.

– У липні ви казали, що гонорари акторів помітно змінилися і не в найкращий бік. Зараз ситуація така ж?

– Не сильно вирівнялась, але я розумію, що це загальноекономічний стан у нашій країні. Зараз так в усіх, а у декого навіть гірше, так що нема чого жалітися.

Трегубова розповіла, чи піде на "Холостяк" (фото надане прес-службою)

– Ви нещодавно зізналися, що більше не самотні. Як цей новий етап у вашому житті відчувається після тривалого часу на самоті?

– Хочу зізнатися по секрету: майже ніколи я не була самотньою, в мене були стосунки, але про особисте життя просто не люблю розповідати. В соцмережах викладаю про роботу, зйомки, про Поліну іноді, а про особисте – ні. Мені смішно, бо зараз усі кажуть: ну от, Даша, ви нарешті не самотні. Не була я самотня, і зараз
почуваюся добре. Не знаю, що ще додати: поки заміж не йду, як тільки зберусь –
розповім про це.

– Що ви думаєте про проекти, як-от "Холостячка"? Чи можуть вони насправді допомогти знайти справжнє кохання? Якби вам запропонували стати героїнею цього шоу, погодилися б?

– Мені здається, такі проекти – як дослідження людської природи, допомагають підсвітити різні соціальні питання, дізнатися думки інших людей. Я не дуже вірю в стосунки напоказ – коли за парою спостерігає вся країна. Проте знаю дівчат, які
брали участь у "Холостячці" – вони усі класні і яскраві, пішли на такі шоу заради популярності, експериментів або дізнатися, як робляться такі шоу. Це дуже круті шоу, але вони не про те, як знайти пару, а про сучасну аудиторію – яка вона, про що мріє, чим дихає.

Мені пропонували участь у відомих шоу, але не хочу давати привід обговорювати
себе саме в особистому плані. Навіть моя Поліна спитала, чому я відмовилась. А от в таке шоу, як "Останній герой", я б поїхала – мені цікаво. Знаєте, колись в шоу "Маска" про мене сказали так: ця акторка і телеведуча категорично не любить скандали, вона їх не провокує і гасить на початку.

Донька Трегубової (фото надане прес-службою)

– Ви сказали про скандали, і одразу пригадується, що ви дійсно не потрапляєте у ситуації, які стають гучними або ж провокаційними.

– Ой, колись давно я грала в гольф, і раптово з мене впали штани – і усі тоді написали: "Трегубова показала трусики!". Потім були зйомки у Playboy, але й це не стало скандалом, хоча писали багато.

– Скажіть, ви колись захоплювалися комп’ютерними іграми, наприклад Counter-Strike. Що саме вам найбільше подобалося в цій грі? Як ваше захоплення компʼютерними іграми вплинуло на вашу особистість або підходи до роботи?

– Це було дуже давно, мені сподобалось і захопило, познайомилася з багатьма
цікавими людьми. І з початківця я швидко стала сильним гравцем – на мій погляд, перемоги накопичуються і дають впевненість у собі.

– А ваша донька Поліна любить грати?

– Якраз ні, не грає, вона захоплюється аніме, дуже багато дивиться. Я намагаюся
привчити Поліну читати, але це дуже важко, коли навколо тебе стільки гаджетів!
Донька любить хорошу музику, хороше кіно – зазвичай ми разом дивимось новинки, а до того ж вона сама знімається. Майже кожного дня її агентка присилає їй кастинги: Поля проходить, якісь ні, але вона вже давно заробляє сама. Вважаю, у сучасному світі це важливо – такий різновид економічного виховання.

Трегубова та її донька (архівне фото надане прес-службою)

– Вважаєте, вона йде вашим шляхом? Це вже остаточне рішення або ж Поліна ще визначається з професією?

– Якщо чесно, я б не хотіла, щоб Поля ставала акторкою. Нехай акторство буде її хобі – як це в мене. У Полі добре йде математика, в неї неабиякі аналітичні здібності, і мені б хотілося, щоб вона обрала якусь спеціальність, де ці її риси можна розкрити.Наприклад, щоб вона мала власний продакшн, де за бажанням могла б зніматися як акторка. Отака моя батьківська мрія… Але це її вибір, я не буду втручатися.

– Зараз ви в Україні, але іноді буваєте за кордоном з концертами чи задля благодійності. Скажіть, чи не було у вас бажання залишитися в іншій країні,
принаймні поки триває повномасштабна війна?

– Я виїжджала на початку повномасштабної війни і рік була у Польщі. Дуже вдячна нашому тодішньому послу Дещиці, але залишатися там (за кордоном) жити, працювати і робити кар’єру мені на думку не спадало. Чому? Я народилася у Києві, як і кілька поколінь моєї родини, – мій дім тут. І коли я сюди поверталась – мені так було добре, як не було ніде у світі… І повернутися додому – це було просто питання часу.

Зараз мені здається, що найгірший час прийняття війни вже пройдено, тепер сприймаємо життя таким, як воно є. І я не можу зараз нікуди поїхати – бо в мене дуже багато роботи, я не можу все кинути.

Українська акторка розповіла, як змінилися гонорари під час війни (фото надане прес-службою)

– До слова, у березні 2022 року ви розповідали, що ваш колишній чоловік
доєднався до тероборони. Зараз він служить на фронті або ж займається
чимось іншим? Ви підтримуєте стосунки?

– Він зараз працює на великому держпідприємстві. Ще після 2014 ненавидить все російське, вважаючи росіян загарбниками, що так і є.

– Чи є роль, про яку ви мрієте? Можливо, ви хочете зіграти когось особливого? Якби вам запропонували скинути 10 кілограмів або набрати, чи поголити голову – погодились би?

– Схуднути – мабуть, погодилась би, самій цікаво, а от набрати – це лише для фільму в Голлівуді, будь ласка. Я б хотіла знятися в мюзиклі про війну: розумію, що це специфічний жанр, але мені здається, це був би новий і цікавий формат. А ще не відмовилась би від історичної картини. В мене немає зараз акторського голоду, я багато знімаюсь, але з задоволенням пірнаю в нові ролі, що мені пропонують.

Кадр з серіалу "Коп з минулого"

– Зараз на ICTV2 йде прем’єра 3 і 4 сезонів "Копа з минулого". Що в цьому детективі для вас було найприємнішим і найважчим?

– Для мене "Коп з минулого" – це просто душевний відпочинок! Проект двічі зупинявся через епідемію і повномасштабне вторгнення, але він все одно здійснився і став найулюбленішим, бо там чудові партнери, прекрасні режисери і продюсери, творча команда, нам усім дуже комфортно.

– Ви граєте ефектну психологиню Таню Малиновську. В реальності вам
доводилося звертатися до таких фахівців?

– Так, зверталася, і з багатьма психологами спілкуюся зараз. Я доволі давно
користуюся послугами цих фахівців – вважаю, що психолог або психотерапевт – це такий саме лікар, як дантист або інші. Хтось плутає психологів з психіатрами, але це різні фахівці. Психолога треба шукати свого, як і дантиста, треба ходити, покращувати свій стан, вирівнювати якісь особисті негаразди, дізнаватися щось про себе. У 21 столітті похід до психотерапевта не має бути табуйованою темою, адже дбати про свій стан це не соромно.

До слова, нещодавно вийшло інтерв'ю зі співачкою Наталією Бучинською.

Окрім цього, ви можете дізнатися, які секрети про своє життя розкрив актор Дмитро Суржиков.