Середа, 9 Жовтня, 2024

У ніч на 9 жовтня російські війська запустили по Україні три балістичні ракети та 22 дрони. ППО збила 21 БПЛА, один повернув до РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Повітряних сил ЗСУ.

"У ніч на 9 жовтня 2024 ворог задав удару по Полтавській області трьома балістичними ракетами Іскандер-М/KN-23 із Курської області, а також 22 ударними БПЛА із Приморсько-Ахтарська та мису Чауда", – йдеться у повідомленні.

Як відпрацювала ППО

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

"В результаті протиповітряного бою збито 21 ворожий БПЛА в Одеській, Вінницькій та Київській областях. Ще один ударний безпілотник повернув у напрямку Росії", – зазначили у Повітряних силах.

Атака РФ по Україні

Російські загарбники запустили по території України ударні безпілотники, попередньо типу "Шахед" пізно ввечері 8 жовтня. У низці областей оголосили повітряну тривогу через загрозу ворожої атаки.

Зокрема, дрони-камікадзе були зафіксовані у Київській області. В регіоні працювала ППО.

Крім того, пізно ввечері окупанти вдарили по Полтавській області балістикою. Незважаючи на вибухи у Полтаві та Кременчуці, влучань по цивільній інфраструктурі не було.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.