Середа, 2 Жовтня, 2024

АТ "Українська оборонна промисловість" ("Укроборонпром") досягло домовленостей про співпрацю з чотирма західними зброярськими компаніями.
Про це повідомляє пресслужба оборонного концерну.
"Укроборонпром" підписав документи про партнерство з виробниками озброєнь із США, Франції та Польщі. Йдеться про взаємодію у сфері боєприпасів та спецхімії, безпілотних комплексів, а також радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби.
"Далі ми працюватимемо над тим, щоб підписані угоди перетворилися в реальну українську зброю, новітні військові технології. В удари по ворогу — спільному для всіх нас. І в перемогу", – розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Герман Сметанін

Угоди були підписані під час другого Міжнародного форуму оборонних індустрій, у якому взяли участь представники близько 300 компаній із понад 30 країн.
"Поступово Україна стає одним з провідних світових виробників озброєнь, а оборонна галузь швидко розвивається. Так, у першому півріччі поточного року вітчизняні зброярі виготовили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік. Спроможності виробників дронів становлять 4 млн одиниць, а законтрактовано вже понад 1,5 млн", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:
Україна може виробляти 4 млн безпілотників на рік та наростила виробництво боєприпасів для артилерії та мінометів.
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця року Україна виготовить 1,5 мільйона дронів.