Понеділок, 30 Вересня, 2024

За минулу добу під ворожі обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура у Донецькій, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях. Про це йдеться в повідомленні Міненерго.
У Сумській області під час повітряної тривоги вимикались підстанції. На одній підстанції внаслідок ракетно-дронової атаки виникло загоряння, знеструмлено понад 281 тисячі споживачів у 601 населеному пункті, а також промислових підприємств у двох областях. Наразі живлення частково відновлено.

У Донецькій області через обстріл знеструмлювалась підстанція, побутові споживачі та шахта. На момент інциденту людей у шахті не було.
У Черкаській області внаслідок падіння уламків БПЛА відключалась повітряна лінія, знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.
У Чернігівській області через ракетні обстріли відключались повітряні лінії, загалом знеструмлювались понад 2 тисячі абонентів у 22 населених пунктах. Живлення частково відновлено.
Крім того, у південному регіоні з технологічних причин на підстанції вимикалось обладнання, Знеструмлень споживачів не було. Обладнання включено в роботу.
У центральному регіоні внаслідок сильного вітру вимикались повітряні лінії, при цьому знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.