Вівторок, 1 Жовтня, 2024

У Рильському та Хомутівському районах Курської області РФ оголосили обов'язкову евакуацію населення. Вони розташовані в 15-кілометровій зоні біля кордону з Україною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram губернатора Курської області Олексія Смирнова.

За його словами, ці два райони розташовані в 15-кілометровій зоні біля кордону з Україною, тому для "гарантування безпеки жителів" ухвалили рішення про обов'язкову евакуацію.

"На підставі оперативної інформації регіональним оперштабом з метою гарантування безпеки ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію населених пунктів Рильського і Хомутовського районів, які розташовані в 15-кілометровій зоні, прилеглій до кордону з Україною", – написав Смирнов.

Операція ЗСУ у Курській області

Нагадаємо, вже понад місяць триває наступальна операція ЗСУ в Курській області. Українські військові успішно просуваються вперед, взявши під контроль понад сотню населених пунктів, включаючи місто Суджа.

Раніше президент Володимир Зеленський зазначав, що операція ЗСУ у Курській області йде за планом.

Нещодавно повідомлялося, що кількість російських військових на Курському напрямку зросла. Наразі там знаходиться до 45 тисяч окупантів. Їх, зокрема, перекидають з зони бойових дій в Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.