Субота, 5 Жовтня, 2024

Україна проводить евакуацію своїх громадян з небезпечних районів Лівану. Зокрема, вже евакуйовано 30 людей – 21 жінку і 9 дітей.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення очільника держави.

За словами президента, евакуацію організували ГУР, СЗР та МЗС України. 30 громадян в цей час вже перебувають в безпеці. Зеленський наголосив, що ця робота продовжується завжди, коли десь у світі є потреба допомогти українцям та повернути їх додому.

"Ми це робимо, ми це зробимо", – сказав президент.

Також інформацію підтвердили і в ГУР МО України. За інформацією відомства, евакуйовані українці перебувають у Польщі. Їх зустріли українські консули та представники ГУР. Евакуйованим надають всю необхідну допомогу та забезпечують їхній супровід до нашої держави.

"Україна стала однією з перших у світі, хто успішно здійнив евакуацію своїх громадян з Лівану", – наголосили у розвідці.

Нагадаємо, що США, Британія, Канада і низка європейських держав у зв'язку із загостренням ситуації на Близькому Сході закликали своїх громадян усіма можливими способами залишити територію Лівану та Ізраїлю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.