Вівторок, 1 Жовтня, 2024

У травні 2024 року ВВП України зріс на 3,7% у порівнянні із травнем минулого року. У підсумку за січень-травень 2024 р. зростання ВВП оцінюється на рівні 4,3%. Про це йдеться в повідомленні Мінекономіки.
"Збільшення інтенсивності бойових дій, обстріли інфраструктурних об’єктів та дефіцит електроенергії – усе це, на жаль, стримувало зростання економіки у травні цього року", – заявила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, зростання ВВП продовжилось завдяки високим темпам експорту в умовах стабільної роботи Українського морського коридору, а також завдяки високому попиту на будівельні послуги, який підтримується фінансуванням відновлення інфраструктури.
За даними міністерства, ключовими не розв'язаними проблемами лишаються високі безпекові ризики, а також руйнування енергетичної інфраструктури.
"Відновлення енергетики потребуватиме часу і ресурсів, що, за прогнозами, може стримувати темпи відновлення виробничої активності. Також негативними чинниками для економіки залишаються логістичні проблеми та складна ситуація на ринку праці через високу міграцію", – йдеться в повідомленні Мінекономіки.