Вівторок, 1 Жовтня, 2024

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну постраждали 687 дітей. З них 243 загинули і понад 443 поранені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення офісу генерального прокурора в Telegram.

У відомстві зазначають, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

Найбільше через російську агресію постраждало дітей у Донецькій області – 153, Київській – 116, Харківській – 109, Чернігівській – 68, Луганській – 52, Херсонській – 52, Миколаївській – 47, Запорізькій – 29, Сумській – 17, Києві – 16, Житомирській – 15.

Зокрема, вчора в результаті артилерійського обстрілу окупантами с. Миролюбівка Херсонської області загинула 9-річна дівчинка. Ще двоє дітей: 7-місячне немовля і 5-річна дівчинка отримали поранення.

Також стало відомо, що 26 травня через обстріл військами РФ Лисичанська Луганської області був поранений 16-річний підліток.

Крім того, 25 травня в результаті обстрілу с.Студенець Ізюмського району Харківської області отримав поранення 3-річний хлопчик.

Нагадаємо, в результаті російського обстрілу Харкова 26 травня загинули 8 осіб. Серед жертв-п'ятимісячна дитина.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.