Понеділок, 30 Вересня, 2024

Російський Генштаб розіслав військовим округам наказ про формування резервних батальйонів із офіцерів, контрактників і резервістів.

Про це в інтерв'ю розповів засновник Conflict Intelligence Team Руслан Левієв, повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал Майкл Наки.

Група CIT отримала доступ до наказу Генштабу РФ від 11 травня. У ньому військові округи зобов'язали підготувати резервні батальйони, які відправлять на 30-денне навчання на полігонах по всій Росії.

Ці орієнтовно 60-70 батальйонів, на думку Левієва, можуть відправити до України для заміни підрозділів, що втратили боєздатність. Експерт припустив, що це поповнення російського угруповання – остання можливість ротації без оголошення мобілізації.

"Резервні батальйони можуть бути сформовані з офіцерів, контрактників, які ще не беруть участі у війні в Україні, а також резервістів, яких переконали підписати короткотерміновий контракт", – заявив Левієв.

Напередодні український Генштаб заявив про прискоренну підготовку РФ резервів у прикордонних областях. Метою цих заходів повинно стати відновлення наступу російських військ на території України.

Нагадаємо, що Міноборони оцінило ймовірність нового наступу Росії на північні області України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.