Понеділок, 30 Вересня, 2024

Через велику кількість поранених військових Росії, медичні заклади на тимчасово окупованих територіях фактично переповнені. Окупанти примушують цивільних здавати кров.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

"Медичні заклади не можуть впоратися з таким навантаженням, катастрофічно не вистачає крові. У зв’язку з цим активно ведеться примусова кампанія донорства крові на ТОТ Крим", – пише Денісова.

Головний лікар Сімферопольської ЦРКБ видав наказ з метою збільшення запасів крові всіх категорій. Водночас у Криму було тимчасово зупинено безоплатне надання медичних послуг.

Медичні заклади Севастополя переповнені, а в деяких палатах перебувають до 40 пацієнтів.

"Щоб поповнити банк крові, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати будь-хто – жодних медичних документів не вимагається, обстеження не проводиться", – додає омбудсмен.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що, за словами Денісової, російські військові вже депортували більше мільйона українців, серед них більше 200 тисяч – діти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.