Неділя, 29 Вересня, 2024

Європейський союз все ще може укласти угоду щодо ембарго на російську нафту в найближчі дні. ЄС також може звернутися до "інших інструментів", якщо угода не буде досягнута, заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Я знаю, що йдуть інтенсивні обговорення. Через п'ять днів у нас наступна Рада ЄС, я припускаю, що це той коридор, в якому або буде досягнуто угоду, або доведеться розглядати інші інструменти", – сказав він на переговорах "Великої сімки" в Берліні.

Він не уточнив, якими можуть бути ці інші інструменти.

Єврокомісія запропонувала ввести ембарго в якості найжорсткішої санкції проти Росії після її вторгнення в Україну. Але поки переговори не привели до результату, оскільки Угорщина, найближчий союзник Москви в ЄС, наклала вето на цей крок.

Хабек сказав, що всі країни ЄС повинні зменшити свою залежність від нафти.

"У тому числі і Угорщина. Якщо взяти це за основу обговорення, то домовленість повинна бути можливою. Якщо включити інші теми в питання про нафтове ембарго, це буде дуже і дуже складно", – сказав він.

Хабек говорив, коли міністри енергетики, клімату і навколишнього середовища G7 повинні були сперечатися про те, як зберегти цілі в області зміни клімату на переговорах, затьмарених стрімко зростаючими цінами на енергію і проблемами з поставками палива, викликаними війною Росс Україні.

Нагадаємо, глава Євроради Шарль Мішель заявив, що країни Євросоюзу незабаром приймуть рішення щодо ембарго на російську нафту. Це може статися до кінця цього місяця.

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.