Неділя, 29 Вересня, 2024

У Харківській області відбулась зупинка руху поїздів через технічні причини. Також без світла залишились побутові споживачі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міненерго.

Ситуація в Харківській області

Як зазначають у повідомленні, через технічні причини вимикалась повітряна електролінія у Харківській області.

"У результаті знеструмилась підстанція, яка живить залізницю (зафіксовано порушення руху потягів), також без світла залишились побутові споживачі. Усіх користувачів оперативно заживлено", – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що також в Харківському районі виявлено крадіжку проводу повітряної лінії "Укренерго".

Ситуація в Донецькій області

У Донецькій області через бойові дії знеструмлено повітряну лінію.

У результаті знеструмились підстанції, без напруги залишились побутові споживачі.

Ситуація із дефіцитом електроенергії

В Міненерго інформують, що дефіциту електроенергії в енергосистемі не зафіксовано. Українські електростанції виробили достатньо потужностей для забезпечення потреб споживачів.

Також планується комерційний імпорт електроенергії.

"У резерві є вісім блоків теплової генерації, які буде підключено до мережі у разі потреби. Система збалансована. Стабілізаційні графіки відключень не застосовуються", – зауважують у відомстві.

Ситуація з енергосистемою в Україні

Раніше голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що хронічна проблема енергосистеми та основна причина періодичного виникнення дефіциту електроенергії полягає в наслідках ворожих обстрілів минулої зими та перебуванні великої кількості потужних електростанцій в окупації.

Також напередодні в "Енергоатомі" попередили, що на підконтрольній російським окупантам Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) найближчим часом спливає дозволений виробником 6-річний термін перебування ядерного палива в усіх шести реакторах.

Заступник міністра енергетики Світлана Грінчук нещодавно наголосила, що споживачі мають сплачувати рахунки за електроенергію, бо енергетичним підприємствам потрібні гроші на відновлення енергосистеми після масованих ракетних атак.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.