Середа, 2 Жовтня, 2024

Союзники передали українським військовим далекобійну зброю, про яку поки що не можна говорити. За її допомогою за добу знищили 26 вертольотів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресконференцію президента України Володимира Зеленського.

"Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не говоритиму яку, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які піднімалися і били потім ракетами, проти яких ці системи і працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим", – розповів Зеленський.

Він уточнив, що за допомогою такої зброї Україна захищалася. Це була частина оборони нашої країни, оскільки ЗСУ знищили тих, "хто атакував і повністю контролював небо".

Знищення російських Су-34

Нагадаємо, кілька тижнів тому українські захисники змогли збити за день три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Це сталося в Херсонській області.

За словами спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, такі літаки – одні з найновіших на озброєнні РФ. За допомогою Су-34 ворог завдає по Україні ударів авіаційними бомбами та ракетами.

При цьому за кілька днів наші військові за добу збили ще один Су-34 та винищувач-бомбардувальник Су-30.

У російських Telegram-каналах скаржилися, що для знищення ЗСУ нібито застосували зенітний ракетний комплекс Patriot. При цьому Україна не розкривала, яке озброєння використовували, щоб збити ворожі літаки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.