П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Мобільний оператор "Київстар" відновив 100% послуг по всій території України, а також за кордоном. Наразі мережа працює без будь-яких обмежень.
Про це заявив президент "Київстару" Олександр Комаров в ефірі телемарафону.
"Ми відновили всі послуги на 100% по всій території України, а також за кордоном. Останню послугу, яку ми відновлювали, це був міжнародний роумінг. У понеділок ми почали і у вівторок закінчили. Усі послуги "Київстар" працюють без будь-яких обмежень, – заявив Комаров.
Президент компанії додав, що "Київстар" зробив висновки після кібератаки й вже почав впроваджувати оновлені методи кіберзахисту у співпраці зі Службою безпеки України.
Коментуючи відтік абонентів до інших мобільних операторів, Комаров заявив, що наразі "Київстар" має деякі проблеми з внутрішніми системами моніторингу й аналітик, у зв'язку з чим побачить реальну статистику вже через кілька днів.
Кібератака на "Київстар"
Масштабний збій у роботі телекомунікаційної компанії "Київстар" стався 12 грудня. Офіційно мережу атакували хакери, через що вже було відкрито справу за вісьмома статтями.
Під час збою абоненти скаржились на відсутність зв'язку й проблеми з роботою сайту оператора, а також мобільного застосунку. Інтернет був відсутній у тому ж числі.
Як відзначає розвідка Британії, ймовірно, кібератака на мобільного оператора стала наймасштабнішою витівкою хакерів з початку повномасштабного вторгнення Росії.
Збій 20 грудня
Сьогодні, 20 грудня, користувачі мобільного оператора знову повідомили про збої у роботі. Абоненти скаржились на відсутність зв'язку, неможливість перевірити стан рахунку, а також роботу застосунку "Київстар". Пізніше в компанії підтвердили збій.
Усі проблеми було усунуто вже ближче до обіду.