Неділя, 29 Вересня, 2024

Відомий голлівудський актор Метью Перрі, відомий своєю роллю у Чендлера Бінга серіалі "Друзі", помер у Лос-Анджелесі. Ймовірно, 54-річний артист втонув у гідромасажній ванні.

NBC News з посиланням на неназваного представника Перрі та джерело в правоохоронних органах повідомляє, що його знайшли мертвим в його будинку. Розслідування ще триває, але слідчі припускають, що це нещасний випадок.

Після виходу серіалу "Друзі" у 1990-х до Перрі – а також його колег-акторів Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Девіда Швіммера, Метта Леблана і Лізи Кудроу – прийшла світова слава. Шоу деякий час було найпопулярнішою телевізійною програмою США в прайм-тайм, й на піку популярності кожен з шести головних акторів заробляли 1 мільйон доларів за епізод.

Пізніше Перрі знявся в інших теле- й кінопроектах, в серед яких робота із Брюсом Віллісом у фільмі "Дев'ять ярдів".

Протягом довгих років він страждав на алкогольну та опіоїдну залежності, включаючи час зйомок "Друзів". Про свою боротьбу із залежністю він багато писав у мемуарах, опублікованих у 2022 році, й в інтерв'ю торік стверджував, що він тверезий протягом півтора року.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який був колишнім однокласником Перрі в Оттаві, описав його смерть як "шокуючу і сумну". "Я ніколи не забуду ігри на шкільному подвір’ї, в які ми грали, і я знаю, що люди в усьому світі ніколи не забудуть тієї радості, яку він приніс їм, – сказав Трюдо в ефірі X. – Дякую за весь сміх, Метью. Тебе любили. І за тобою будуть сумувати".

Акторка Меггі Вілер, яка зіграла в серіалі дівчину Чендлера Дженіс, написала у своєму Instagram: "Яка втрата". "Світ сумуватиме за тобою, Метью Перрі. Радість, яку ти приніс багатьом за своє надто коротке життя, буде жити. Я почуваюся дуже благословенною кожним творчим моментом, який ми розділили", – додала вона.

"Ми неймовірно засмучені передчасною смертю Меттью Перрі, – заявили в компанії NBC Entertainment, що знімала "Друзів". – Він приніс стільки радості сотням мільйонів людей у всьому світі своєю ідеальною комедійною влучністю та іронічним розумом. Його спадщина житиме незліченними поколіннями".