Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Новий пакет допомоги Україні – сигнал відданості США підтримці українського народу, наголосив під час брифінгу у середу 11 жовтня координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

“Військова допомога, яку ми оголосили сьогодні – ще один важливий сигнал нашої незмінної відданості підтримці українського народу”, – заявив Джон Кірбі.

Він додав, що для допомоги Україні використовується фінансування, яке Конгрес затвердив протягом попереднього фінансового року відповідно до програми президентських повноважень.

За словами представника Ради нацбезпеки, США продовжуватимуть забезпечувати Україну необхідною зброєю та технікою.

“Як я говорив раніше, час – не наш друг, і ми продовжуємо робити все можливе, щоб допомогти Україні досягти успіху на полі бою і повернути більше власних територій, зайнятих російськими підрозділами”, – додав Кірбі.

Джон Кірбі заявив про важливість затвердження додаткового фінансування для України та Ізраїлю в Конгресі: "Надзвичайно важливо, щоб Конгрес дотримувався своїх зобов’язань перед народом України та надав додаткове фінансування".

Він додав, що адміністрація Байдена веде активні переговори з членами Конгресу щодо додаткового фінансування для України та Ізраїлю.

За словами Кірбі, важливо, щоб Конгрес надіслав чітке повідомлення Путіну, а також чітке повідомлення про підтримку народу Ізраїлю.

Також представник Ради нацбезпеки США розповів про військову допомогу, яку сьогодні Ізраїль отримав від США.

“Це перший транш американської військової допомоги Ізраїлю. Це буде продовжуватись. Як наголосив президент вчора, ми змогли поповнити частину ракет-перехоплювачів “Залізного купола”. Це ті ракети, які ми вже мали на складах в Ізраїлі”, – мовить Кірбі.

Кірбі підтвердив інформацію про загибель в Ізраїлі 22 американських громадян, 17 залишаються зниклими.

Як раніше повідомляв Голос Америки, 11 жовтня міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу Україні на суму 200 мільйонів доларів США.

“Цей пакет допомоги у сфері безпеки є важливим сигналом незмінної відданості Сполучених Штатів підтримці українського народу перед обличчям російської агресії”, – мовиться у повідомленні Міноборони США, опублікованому на сайті відомства у середу, 11 жовтня.

Як мовиться у повідомленні, цей пакет включає додаткові засоби протиповітряної оборони, протитанкову зброю, артилерійські снаряди та інше обладнання, яке потрібне українським військовим, “щоб допомогти Україні протистояти триваючій агресивній війні Росії”.

Дивіться також: Як посилення військової підтримки США Ізраїлю може вплинути на допомогу України? Відео