Четвер, 3 Жовтня, 2024

Державний секретар США Ентоні Блінкен започаткував Ініціативу глобальної музичної дипломатії, щоб піднести музику як дипломатичний інструмент для просування миру та демократії та підтримки ширших зовнішньополітичних цілей Сполучених Штатів, йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.

«Ініціатива спрямована на залучення державно-приватного партнерства для створення музичної екосистеми, яка розширює економічну рівність і креативну економіку, забезпечує соціальні можливості та залучення, а також розширює доступ до освіти», – зазначено в повідомленні офісу речника Держдепартаменту.

В Держдепі пояснюють, що ініціатива спиратиметься на поточні музичні програми публічної дипломатії для створення державно-приватного партнерства з американськими компаніями та некомерційними організаціями, щоб за допомогою музики продемонструвати американське лідерство та створити зв’язки з людьми по всьому світу.

Держсекретар також оголосив про створення Американської програми музичного наставництва, нагороду Центру імені Фулбрайта-Кеннеді, а також зусилля з впровадження американської музики та пісень у класи по всьому світу в рамках інвестицій Сполучених Штатів у вивчення англійської мови.

В рамках оголошеної ініціативи легендарний американський композитор, аранжувальник, музичний продюсер і трубач Квінсі Джонс отримав першу в історії нагороду «Мир через музику», яка визнає та вшановує професіонала американської музичної індустрії, артиста чи групу, які відіграли неоціненну роль у міжкультурних обмінах, і чиї музична робота сприяє миру та взаєморозумінню у всьому світі.