Субота, 5 Жовтня, 2024

З українського порту тимчасовим коридором вийшло ще одне судно з зерном. Це вже друге судно, якому вдалося прорвати російську блокаду Чорного моря. Про це пише агенція Bloomberg.
"Другий корабель завантажений українським зерном вийшов, з порту Чорноморськ, на тлі того, як Київ кидає виклик морській блокаді", – йдеться у повідомленні.

Відповідно до даних сервісу відстеження руху суден, зібраних Bloomberg, судно Aroyat вказало Єгипет як пункт призначення. Це судно слідує за іншим судном – Resilient Africa, що вже пройшло через Босфор після завантаження зерном у Чорноморську.
Ці судна прибули до Чорноморська на вихідних.

Доповнено. Міністр розвитку громад та інфраструктури Олександр Кубраков підтвердив, що судно AROYAT покинуло порт Чорноморська з 17,6 тис тонн української пшениці для Єгипту.
"Це друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором для цивільних суден на вхід до порту Чорноморськ з метою експорту агропродукції для країн Азії", – зазначив він.

Україна 10 серпня голосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських морських портів України. Ці маршрути в першу чергу використовуються для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.