Середа, 9 Жовтня, 2024

Речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер заявив, що деталі нового пакету військової допомоги для України будуть оголошені незабаром сьогодні, 21 вересня.

Прессекретар оборонного відомства США також прокоментував, серед іншого, ситуацію з наданням Україні американських танків Abrams та тренуванням українських пілотів на винищувачах F-16.

“Що стосується танків Abrams, все йде за графіком. З міркувань оперативної безпеки я не зможу вдаватися в подробиці щодо того, коли саме ці танки прибудуть, крім того, що ми очікуємо, що вони прибудуть в Україну найближчими днями та тижнями”, – зазначив генерал Райдер на брифінгу у Пентагоні.

Стосовно оголошеного раніше навчання українських пілотів на F-16 у США, Райдер зазначив: “Мни очікуємо, що українські пілоти та інженери незабаром прибудуть до Сполучених Штатів, щоб провести початкову підготовку з англійської мови, а потім навчання пілотів розпочнеться через кілька тижнів після цього”.

Водночас мережа CNN повідомляє, що новий пакет допомоги Україні загальною вартістю 325 мільйонів доларів має бути оголошений під час візити президента України Володимира Зеленського до Білого дому на перемовини з президентом США Джо Байденом.

В пакет, за даними CNN, ввійдуть касетні боєприпаси, серед іншого. Це буде вдруге, коли США надають ці боєприпаси Україні.

Хоча в пакет допомоги не увійдуть далекобійні ракети ATACMS, їхнє надання у майбутньому не виключено, за словами радника з національної безпеки США Джейка Саллівана.