Четвер, 10 Жовтня, 2024

Очільник Пентагону Ллойд Остін відбув до Німеччини, щоб особисто провести 15-те засідання Міжнародної контактної групи з оборонної допомоги Україні у вівторок.

"Я зустрінусь з партнерами по коаліції з близько 50 країн, щоб обговорити війну в Україні, безпекову допомогу та зміцнити нашу підтримку України в її боротьбі на захист власного суверенітету", – йдеться в дописі очільника оборонного відомства в Х (колишня Twitter).

Очікується, що засідання на базі в Рамштайні в Німеччині стане нагодою для першої особистої зустрічі Остіна з новопризначеним міністром оборони України Рустемом Умєровим.

11 вересня очільники оборонних відомств провели телефонну розмову, під час якої обговорили порядок денний засідання на базі в Рамштайні.

У розмові Остін поінформував Умєрова про зусилля США з надання допомоги Україні у сфері безпеки, а також обговорив з ним пріоритети підтримки безпосередніх потреб України на полі бою та вимог до військових можливостей у довгостроковій перспективі, йдеться в заяві Пентагону.

Умєров, своєю чергою, подякував Остіну за допомогу США і поінформував його про події на фронті.

"Провів предметну розмову з Ллойдом Остіном. Обговорили нагальні потреби України та майбутню зустріч у Рамштайні. Поінформував мого колегу про останні події на передовій. Вдячний США за підтримку і внесок у перемогу України", – написав Умєров у мережі Х (колишня Twitter).

Пріоритетом для України на новій зустрічі міжнародної Контактної групи з оборони залишатиметься посилення протиповітряної оборони країни, включаючи надання партнерами літаків. Також серед пріоритетів перебувають артилерія та боєприпаси до неї та бронетехніка усіх видів.

По це заявляв попередній очільник українського Міністерства оборони Олексій Резніков в серпні.