Субота, 12 Жовтня, 2024

Міністр оборони США Ллойд Остін 11 вересня провів телефонну розмову з новим міністром оборони України Рустемом Умєровим, щоб привітати його з призначенням і підтвердити непохитну підтримку США з боку України, повідомили в Пентагоні.

У розмові Остін поінформував Умєрова про зусилля США з надання допомоги Україні у сфері безпеки, а також обговорив з ним пріоритети підтримки безпосередніх потреб України на полі бою та вимог до військових можливостей у довгостроковій перспективі, йдеться в заяві.

Міністри Остін і Умєров також обговорили порядок денний наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України, яка відбудеться на авіабазі Рамштайн у Німеччині 19 вересня цього року під головування Остіна. Міністри домовилися підтримувати тісний контакт.

Умєров, своєю чергою, подякував Остіну за допомогу США і поінформував його про події на фронті.

"Провів предметну розмову з Ллойдом Остіном. Обговорили нагальні потреби України та майбутню зустріч у Рамштайні. Поінформував мого колегу про останні події на передовій. Вдячний США за підтримку і внесок у перемогу України", – написав Умєров у мережі Х (колишня Twitter).

Пріоритетом для України на новій зустрічі міжнародної Контактної групи з оборони залишатиметься посилення протиповітряної оборони країни, включаючи надання партнерами літаків. Також серед пріоритетів перебувають артилерія та боєприпаси до неї та бронетехніка усіх видів.

По це заявляв попередній очільник українського Міністерства оборони Олексій Резніков в серпні.