Середа, 16 Жовтня, 2024

Напередодні поїздки президента Байдена на саміт Групи двадцяти (G20) в Індії його передвиборчий штаб випустив новий агітаційний ролик, який підкреслює лідерство американського президента на світовій арені на тлі війни в Україні, повідомляє видання The Hill.

Однохвилинний ролик розповідає про несподіваний візит Байдена до Києва в лютому. Відео буде показано в програмі CBS 60 Minutes у неділю у низці штатів, включаючи Аризону, Джорджію, Мічиган, Неваду, Північну Кароліну, Пенсільванію та Вісконсин.

«Це перший випадок у сучасній історії… коли американський президент потрапив у зону бойових дій, неконтрольовану Сполученими Штатами», — йдеться в ролику.

Він увійшов в Україну під покровом ночі, а вранці Джо Байден йшов пліч-о-пліч з нашими союзниками по зруйнованих війною вулицях, відстоюючи демократію в місці, де тиран веде війну, щоб відібрати її».

Реклама містить фотографії та відео нічної подорожі Байдена в Україну, його візиту та зустрічі з президентом Зеленським.

Тема підтримки України активно підіймалась і серед політиків іншої провідної партії США – Республіканської – в ході підготовки до президентських виборів.

Свої погляди щодо України кандидати-республіканці, які борються за можливість представляти свою партію на виборах, озвучили 23 серпня під час найперших республіканських дебатів серед претендентів на президентське крісло. Так, колишній віцепрезидент США Майк Пенс, колишній губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті, колишня посолка США в ООН Нікі Гейлі, колишній губернатор штату Арканзас Аса Гатчінсон, сенатор Тім Скот та губернатор штату Північна Дакота Даґ Берґум висловилися здебільшого за продовження довготривалої допомоги Україні у війні проти російської агресії.

Але губернатор штату Флорида Рон Десантіс та підприємець Вівек Рамасвамі загалом виступили проти подальшої, як вони кажуть, «необмеженої підтримки» України.

Найбільш рейтинговий серед республіканських кандидатів Дональд Трамп неодноразово заявляв про те, що зможе швидко домовитись про припинення війни.

Президентські вибори у США відбудуться в листопаді 2024 року.