Четвер, 17 Жовтня, 2024

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що для Північної Кореї було б «великою помилкою» надати військову підтримку Росією для використання її у війні проти України.

Гарріс, яка перебуває в Джакарті, Індонезія, на саміті ASEAN, сказала в інтерв’ю CBS News, що для Росії було б ознакою відчаю звернутися за допомогою до ізольованої Північної Кореї, і що це призведе до подальшої ізоляції обох країн.

"Думати постачати боєприпаси з цією метою, було б для них величезною помилкою. Я також твердо переконана, що це ще більше ізолює як Росію, так і Північну Корею", – сказала Гарріс.

"Цілком очевидно, що Росія явно відчайдушна. Вони вже зазнали стратегічної невдачі. Просто подумайте про це. На початку всього цього, півтора року тому, експерти казали, що це закінчиться за кілька днів. Що ж, українці досі воюють", – сказала Гарріс.

Як повідомляв раніше Голос Америки, віцепрезидентка Камала Гарріс бере участь у саміті ASEAN, який стартував у В Джакарті 5 вересня. Очікується, що лідери с обговорять російську війна в Україні, щодо якої Гарріс також візьме участь у зустрічі ASEAN та групи партнерів, куди входять США, Китай, Росія, Австралія, Індія, Японія, Нова Зеландія та Південна Корея.Група ASEAN приймає рішення на основі консенсусу та декларує принцип невтручання у внутрішні справи інших країн.