Понеділок, 14 Жовтня, 2024

У Міністерстві оборони РФ заявили про роботу засобів протиповітряної оборони в Калузької області, та нібито збиття цієї ночі одного безпілотника. Крім того, ще один безпілотник начебто летів на Москву, і також був знищений.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони РФ та мера Москви Сергія Собяніна.

У нальоті БПЛА на Калузьку область у відомстві країни-агресора, як зазвичай, звинувачують Україну.

"5 вересня близько 03.00 мск припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку БПЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації", – заявили у російському міністерстві.

Крім того, за словами мера Москви, була "спроба атаки" дрона на столицю РФ.

Російський чиновник стверджує, що в ніч на 5 вересня були "знищені безпілотники у Калузької області та в Істринському районі, які намагалися здійснити атаку на Москву".

Руйнувань та постраждалих на місці падіння уламків, розповідає Собянін, "попередньо немає", проте на місці працюють екстрені служби.

Зазначимо, що раніше в ніч на 5 вересня в московському аеропорту Внуково було оголошено план "Килим", крім того, рейси також затримували на виліт та заліт у Домодєдово та Шереметьєво.

Атаки дронів у РФ

Нагадаємо, вчора вранці в Міноборони РФ заявили нібито про відбиття атаки БПЛА в Курській області.

Зазначимо, що ввечері в неділю, а також у ніч проти понеділка в Курській області РФ повідомляли про атаку БПЛА. Спочатку місцевий губернатор Роман Старовойт заявляв про пожежу в нежитловій будівлі нібито внаслідок "прильоту" безпілотника у Курчатові. А згодом місцеві жителі розповідали про серію вибухів у цьому населеному пункті.

Нагадаємо, що найбільша атака безпілотників на території Росії сталася в ніч проти 30 серпня, коли дрони атакували одразу шість областей РФ. Однією з цілей став аеродром у Пскові, де, за словами представника ГУР Міноборони України Андрія Юсова, було знищено чотири літаки Іл-76. Ще кілька літаків було пошкоджено.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.