Середа, 2 Жовтня, 2024

Європарламент проголосував за введення санкцій проти ексканцлера Німеччини Герхарда Шредера (СДПН). Резолюцію із закликом до ЄС підтримала переважна більшість депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Welt.

У резолюції Європарламенту наголошується, що Шредер продовжує діяти в інтересах російських енергетичних компаній, таких як "Роснефть". У тексті також міститься заклик до країн ЄС розширити список осіб, що підпадають під обмеження, за рахунок європейських членів правління великих холдингів і політиків, які продовжують отримувати гроші з Росії.

Крім Шредера в резолюції згадується колишні глави урядів, у тому числі Вольфганг Боул (Австрія) і Франсуа Фійон (Франція). Вони нещодавно звільнилися зі своїх постів в російських компаніях.

Нагадаємо, раніше Герхард Шредер заявив, що не шкодує про свою позицію по відношенню до Росії, незважаючи на розв'язану Москвою війну в Україні.

Зазначимо, Шредер був канцлером Німеччини з 1998 по 2005 рік. Потім він лобіював в ЄС інтереси трубопровідної компанії Nord Stream, російського "Газпрому" і енергетичної компанії "Роснефть".

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.