П’ятниця, 11 Жовтня, 2024

Повітряна тривога була оголошена в деяких областях України у ніч проти понеділка, 4 вересня. Є загроза застосування російськими окупантами балістичних ракет та ударних дронів для атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Повітряних сил ЗСУ.

Так, військові попередили жителів Одеської області про небезпеку ворожих безпілотників.

Крім того, у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях є загроза застосування противником балістичного озброєння.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав жителів Ізмаїльського району через ворожі БПЛА перебувати у безпечних місцях та не залишати укриття.

"Роботу сил ППО знімати категорично заборонено!" – наголошує чиновник.

У ПС також заявили, що у Приморському зафіксовано загрозу застосування ворогом ударних безпілотників.

"Ізмаїльський район – перебуваєте в укриттях! Килийский район – загроза застосування ворогом ударних БпЛА!" – йдеться в оголошенні.

Карта повітряних тривог в Україні вночі 4 вересня

Скасування ракетної загрози

Близько 02:35 у командуванні Повітряних сил оголосили про відміну ракетної небезпеки у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях.

Атака дронів в Одеській області

Водночас загроза ворожих атак із застосуванням ударних дронів залишається на Одещині.

Карта повітряних тривог в Україні вночі 4 вересня

Поновлення ракетної загрози

Пізніше в командуванні Повітряних сил попередили, що зафіксована ракетна небезпека для Кіровоградської, Черкаської та Вінницької областей.

Карта повітряних тривог в Україні вночі 4 вересня

Атаки РФ на порт в Одеській області

Нагадаємо, що минулої ночі, 3 вересня, російські окупанти вкотре атакували Україну – загарбники випустили декілька хвиль "Шахедів" з південного та південно-східного напрямку по припортовій інфраструктурі Подунав'я в Одеській області.

Всього тоді росіяни випустили 25 дронів-камікадзе. Сили ППО збили 22 з них. Ще три дрони вдарили по одному з портів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, окупанти атакували порт Рені. Там виникла пожежа, дві людини постраждали.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.