Понеділок, 7 Жовтня, 2024

Прапор став одним із найбільш впізнаваних символів у всьому світі: він символізує єдність і наполегливість українського народу в боротьбі за свободу. Такими словами посольство США в Україні привітало українців із Днем Прапора.

"Блакитний і жовтий, сила та свобода!" – твітує британська дипмісія у Києві.

"Це символ справжніх воїнів, які борються за свою землю та народ. Український прапор окроплений кров'ю і сльозами українського народу. Цей прапор – неоціненний", – йдеться у дописі в мережі Х посольства Естонії в Україні.

"Синьо-жовтий стяг – це символ свободи, згуртованості і мужності", – вітає українців німецька дипмісія у Києві.

Посольство Канади в Україні твітує: "У День Державного Прапора України ми вшановуємо мужність українців у боротьбі за демократію та свободу. Канада буде поруч з Україною скільки знадобиться".

"Україна уособлює силу українського духу та стійкість українського народу. Який день гордості для країни!" – йдеться в дописі дипмісії Австрії в Україні.

"Сьогодні ми віддаємо шану синьо-жовтому прапору України. Ці кольори символізують єдність, свободу, нескореність духу та незламність у боротьбі з російською агресією. Прапор майорітиме над усією незалежною та суверенною Україною!" – твітує посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

До привітань приєдналась і команда посольства Ізраїлю в Україні.

Українців вітає й шведська дипмісія.

Раніше Голос Америки опублікував підбірку фотографій з усіх куточків США, щоб разом привітати Україну з Днем Прапора.