Понеділок, 7 Жовтня, 2024

Канада ввела санкції проти режиму Лукашенка у Білорусі у третю річницю з часу фальсифікації президентських виборів та придушення протестного руху.

Зокрема, нові обмеження запровадили проти дев'яти фізичних і семи юридичних осіб, включаючи урядовців, суддів, голову білоруського державного телебачення, міністерство оборони країни, а також військові виробничі та технологічні фірми.

Як повідомляє CBC, такий крок Оттави узгоджується із аналогічними санкціями союзників – Сполучених Штатів, ЄС та Нової Зеландії.

Як Голос Америки повідомляв раніше, міністерство фінансів США запровадило нові заходи обмеження проти восьми фізичних і п'яти юридичних осіб за сприяння внутрішнім репресіям Лукашенка та допомозі у війні Росії проти України.

Серед іншого, це білоруська державна компанія Белавіа, Мінський завод цивільної авіації №407, Білоруський металургійний завод, Департамент фінансових розслідувань, низка осіб, пов'язаних із цими установами, а також на представників бізнес-структур, що фінансують режим Лукашенка.

У статті використано матеріали Reuters