Четвер, 3 Жовтня, 2024

Російські окупанти продовжують безуспішні спроби наступу на Донбасі. Бої тривають по всій лінії фронту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на зведення Генштабу Збройних сил України.

"На Донецькому напрямку угруповання противника намагається вести наступальні дії вздовж всієї лінії зіткнення, обстрілює населені пункти з артилерії", – йдеться у зведенні.

Зазначається, що в районах Бахмута, Клинового, Соледара та Вовчоярівки штурмовики Су-25 противника завдали ракетно-бомбових ударів. Крім того, російські війська не припиняють вести повітряну розвідку, використовуючи безпілотники типу "Орлан-10".

Противник намагається вести наступ на декількох напрямках. У районі населених пунктів Боровеньки та Сєвєродонецьк атаки підтримуються масованим вогнем артилерії. Біля Бахмута ворог намагався прорвати українські позиції. У всіх випадках атаки були відбиті.

На Авдіївському напрямку російські війська намагаються взяти під контроль ділянку дороги Новобахмутівка-Новоселівка Друга. Тут противник також зазнав невдачі.

На Курахівському напрямку окупанти ведуть наступ на Новомихайлівку. Противник застосовує артилерію і авіацію. Бої в районі населеного пункту тривають.

Ще одну невдалу спробу наступу противник зробив в районі Мар'їнки.

Раніше розвідка Британії попередила про плани російських військ посилити артилерійський обстріл і бомбардування українських позицій на Донбасі.

Нагадаємо, за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках українські військові відбили 11 ворожих атак.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.