Четвер, 3 Жовтня, 2024

Рівень офіційного безробіття в Україні продовжує знижуватися та оновив черговий історичний мінімум. Про це, з посиланням на дані Державної служби зайнятості, які публікує НБУ.
Згідно з останніми даними, у червні 2023 року кількість зареєстрованих безробітних впала до 113,4 тисяч, серед яких 80,7 тисяч – жінки. Рік тому було 316,4 тисячі безробітних.
Кількість зареєстрованих безробітних, які отримують допомогу з безробіття, впала за рік з 264,9 до 47,0 тисяч осіб.
Потреба роботодавців у працівниках заміщення вільних робочих місць (вакантних посад) становить 45,0 тисяч. Навантаження одне вільне місце становить 3,0.

Нові правила
В Україні у травні набув чинності новий порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.
Тепер заяву про набуття статусу зареєстрованого безробітного або його припинення можна подати:
– через веб-портал чи мобільний додаток; – шляхом особистого звернення до найближчого центру зайнятості.
Крім того, для набуття статусу необхідно надавати військово-обліковий документ.
Нагадаємо, під час війни тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 90 календарних днів. Крім того, максимальний розмір допомоги з безробіття з 1 січня 2023 року становитиме 6700 гривень – розмір мінімальної зарплати. Раніше в Україні сплачували 150% мінімалки. Розмір мінімальної допомоги з безробіття скорочено з 1800 до 1000 гривень.