Четвер, 3 Жовтня, 2024

В Одесі внаслідок ворожої комбінованої ракетної атаки, що сталася в ніч проти 23 липня, зафіксовано пошкодження житлових будинків та інфраструктури.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Кіпера.

Чиновник зазначив, що є пошкодження цивільної інфраструктури, житлових будинків та релігійної установи.

При цьому інформація щодо можливих постраждалих наразі уточнюється.

Глава ОВА також закликав жителів міста та області залишатися в укриттях до відбою повітряної тривоги, і ще раз наголосив на необхідності дотримуватися інформаційної тиші під час ворожих атак.

"Шановні одесити та жителі області, у випадку повторної повітряної тривоги – швидко прямуйте в укриття та будьте там до відбою! Окремо звертаюсь до адміністраторів телеграм-каналів та блогерів: не викладайте зараз наслідки ворожих атак! Не допомагайте ворогу!" – написав чиновник.

З'явилося відео пожежі в соборі

Місцеві ЗМІ оприлюднили кадри зі Спасо-Преображенським кафедральним собором, який внаслідок ракетного удару отримав серйозні ушкодження.

Крім того, усередині почалася пожежа. Як пише видання "Думська", є інформація про те, що у храмі знищено вівтар.

Ракетна атака по Одесі вночі 23 липня

Російські окупанти цієї ночі знову завдали ракетних ударів по Одесі. У місті пролунали потужні вибухи.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук тоді поінформував, що нинішня атака є комбінованою. Перед цим у командуванні Повітряних сил ЗСУ зазначали, що було зафіксовано пуски крилатих ракет "Калібр" та надзвукових протикорабельних ракет "Онікс" у напрямку південних областей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.