Четвер, 3 Жовтня, 2024

НАК "Нафтогаз України" – материнська компанія групи "Нафтогаз", в І кварталі 2023 року отримала чистий прибуток у розмірі 7,7 млрд грн. Це значний результат, враховуючи, що за аналогічний період минулого року компанія отримала чистий збиток у сумі 24,6 млрд грн.
Про це повідомляє сайт компанії.
Відповідно до даних, відображених у консолідованій фінансовій звітності групи за 3 місяці 2023 року, консолідований операційний прибуток групи "Нафтогаз" в І кварталі 2023 року склав 3,4 млрд грн. При цьому за аналогічний період минулого року Група мала консолідований операційний збиток у сумі 57 млрд грн.
Групі вдалося також суттєво покращити консолідований фінансовий результат. Так, чистий збиток в І кварталі 2023 року склав 1,4 млрд грн, у той час, як за аналогічний період минулого року він складав 57,6 млрд грн.

"Отримання операційного прибутку – важливий показник сталості бізнесу. Це значне досягнення, враховуючи війну та ті стартові позиції, з яких ми розпочинали роботу", – підкреслив голова правління групи Олексій Чернишов.

Звітність також свідчить, що основні звітні сегменти групи "Нафтогаз" показали чистий операційний прибуток за результатами І кварталу 2023 року.
Слід також додати, що протягом січня-березня 2023 року до зведеного бюджету України підприємствами групи було сплачено податків на суму 26 млрд грн, що складає понад 7% усіх податкових надходжень держави за відповідний період.
При цьому в квітні 2023 року група успішно завершила опалювальний сезон 2022/2023 років в умовах дії ПСО, не отримавши жодного додаткового фінансування від держави.