Четвер, 3 Жовтня, 2024

Очікувані переговори між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом проведуть до продовження угоди щодо зернового коридору, термін дії якої спливає наступного тижня.
Посилаючись на неназване джерело, знайоме з перебігом переговорів, російське агентство "РИА Новости" повідомило, що "станом на сьогодні, оптимізму немає" щодо продовження угоди. Цю позицію Москва неодноразово підтверджувала в останні тижні.
"Наша практика показує, що саме переговори двох лідерів можуть змінити ситуацію, нинішній складний період – не виняток", – цитує видання джерело.

За його словами, "сьогодні це залишається єдиною надією".
У суботу Ердоган заявив, що наполягає на тому, щоб Росія продовжила зернову угоду, термін дії якої спливає 17 липня, як мінімум на три місяці, і оголосив про візит Путіна в серпні.
Зернова угода, укладена між Росією та Україною за посередництва Організації Об'єднаних Націй та Туреччини у липні 2022 року, була спрямована на запобігання глобальній продовольчій кризі, дозволяючи безпечно експортувати українське зерно з портів Чорного моря.