Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Аналітики Goldman Sachs знизили прогнози економічного зростання Китаю, посилаючись на постійну слабку довіру та "хмару" над ринком нерухомості як сильніші, ніж очікувалося, перешкоди. Про це з посиланням на Reuters.
Американський інвестиційний банк знизив свій річний прогноз зростання реального ВВП другої найбільшої економіки світу з 6% до 5,4%. Банк також знизив прогноз зростання на 2024 рік із 4,6% до 4,5%.
"Це скорочення слідує за аналогічними кроками інших аналітиків, хоча Goldman залишається одним із найоптимістичніших, оскільки дані свідчать про те, що відновлення Китаю після пандемії сповільнюється. Нещодавно банк також, як і інші, знизив свій прогноз щодо китайської валюти" , – пише агентство .

"Жодне пожвавлення в економіці не згасало так швидко, як у Китаї" , – зазначають аналітики на чолі з економістом Хуей Шаном, називаючи основною причиною спад на ринку нерухомості та його наслідки.

"Ми вважаємо, що зустрічні вітри зростання, ймовірно, збережуться, а політики будуть обмежені економічними та політичними міркуваннями щодо надання значних стимулів" , – кажуть аналітики Goldman Sachs.

Уряд Китаю встановив скромний цільовий показник зростання ВВП на рівні близько 5% цього року після того, як він не досяг мети на 2022 рік, а державні ЗМІ повідомили, що в п'ятницю відбулося засідання кабінету міністрів, на якому обговорювалися заходи щодо стимулювання зростання.