П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що Сполучені Штати нададуть Україні додаткові 205 мільйонів доларів гуманітарної допомоги для підтримки українців, що постраждали від російської агресії.

«Гуманітарна допомога США надає народу України важливу підтримку, включаючи їжу, безпечну питну воду, послуги захисту, освіту, засоби до існування, юридичну допомогу, доступний притулок, медичне обслуговування тощо через наших міжнародних та неурядових партнерів у регіоні. Ці кошти також допомагають жертвам конфлікту підтримувати зв’язок із членами сім’ї, які розлучилися, і сприяють возз’єднанню сім’ї, коли це можливо», – мовиться у заяві, яку оприлюднив Державний департамент США.

За даними Державного департаменту, «з початку вторгнення Росії понад шість мільйонів біженців покинули країну, а понад п’ять мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами всередині України». «Ще мільйони українців постраждали від нападів Росії в Україні», – мовиться у заяві.

Обсяг гуманітарної допомоги, яку США надали Україні в 2023 фінансовому році, перевищує 605 мільйонів доларів. За даними Державного департаменту, ці гроші забезпечують подальшу підтримку гуманітарних організацій, що реагують на кризу і підтримують біженців. З лютого 2022 року Сполучені Штати надали понад $2,1 млрд гуманітарної допомоги для народу України як в Україні, так і в регіоні.

Конгрес США схвалив понад 100 мільярдів доларів військової, гуманітарної та економічної допомоги Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року.

У суботу Британія повідомила, що надасть 16 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 20 мільйонів доларів США) для постраждалих від руйнування дамби у Новій Каховці та на інші гуманітарні потреби України.