Субота, 5 Жовтня, 2024

Кількість обстрілів Харкова знано зменшилась, хоча РФ продовжує завдавати ударів по місту. За добу, 15 травня, агресор влучав у Шевченківський район та Салтівку, четверо поранених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Російські окупанти суттєво зменшили інтенсивність обстрілів Харкова завдяки нашим Збройним Силам. Проте небезпека для цивільного населення все ще є", – сказав він, уточнивши інформацію про наслідки обстрілу Шевченківського району та Салтівки, в результаті якого поранення отримали 4 людей.

Крім того, за його словами, окупанти обстрілюють населені пункти області. У Чугуївському районі 2 поранених.

"У Харківському районі через обстріли росіян сталося 3 пожежі, постраждалих немає. Вкотре наголошую на необхідності бути обачними, не ігнорувати сигнали тривоги", – порекомендував він.

Синєгубов додав, що підрозділи ТРО ЗСУ вийшли на державний кордон на півночі Харківської області.

"Ворог намагається зосередити більшість своїх зусиль на утриманні займаних позицій та готує спробу наступу в районі м. Ізюм", – констатував очільник регіону.

Нагадаємо, нещодавно в Харківський ОВА повідомляли, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку. Він є найгарячішою точкою в області.

Додамо, за даними Інституту вивчення війни (ISW), українські захисники не дозволили російським військовим оточити Харків, і тепер окупанти, ймовірно, вирішили повністю покинути свої позиції навколо міста.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що ЗСУ витіснили російські війська на 40 кілометрів від Харкова.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.