Субота, 5 Жовтня, 2024

Держдеп США підтвердив затримання у Москві американського громадянина Тревіса Майкла Ліка за звинуваченням у торгівлі наркотиками.

Його появу в суді показали на російському державному телебаченні. Невідомо, чи був у Ліка адвокат, пише Reuters. Під час винесення обвинувачення були присутні працівники посольства США.

"Коли громадянина США затримують за кордоном, Департамент намагається якнайшвидше отримати консульський доступ і працює над наданням усієї відповідної консульської допомоги, – повідомив речник Департаменту для Reuters. – Ми продовжуватимемо уважно стежити за справою".

51-річний Лік, американський музикант і колишній десантник, раніше був автором пісень і музикантом російської рок-групи LoviNoch. Він приїхав до Москви і працював учителем англійської мови та допомагав перекладати пісні для російських груп.

Московський суд вирішив залишити його під вартою до 6 серпня. Раніше російський телеканал показав його затримання, де він лежав на підлозі в спідній білизні із зачепленими за спиною руками. Канал заявив, що в квартирі Ліка "знайшли підозрілу речовину", йому може загрожувати до 12 років позбавлення свободи.

У грудні минулого року американську баскетболістку Брітні Грайнер звільнили після обміну ув’язненими. Раніше її засудили до дев’яти років колонії за звинуваченнями у незаконному перевезенні наркотичних речовин – Вашингтон назвав цей вирок "надмірним і невідповідним".

Пол Вілан, колишній морський піхотинець США, відбуває 16-річний термін у російській виправній колонії після того, як його засудили за звинуваченнями в шпигунстві, які Вашингтон також вважає фальсифікацією.

Репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, громадянина США, заарештували в березні за звинуваченнями в шпигунстві, які він, газета і Вашингтон заперечують.

У статті використано матеріали Reuters