Вівторок, 1 Жовтня, 2024

У ДТЕК не виключають можливі відключення світла через підрив Каховської ГЕС. Про це повідомляє Штаб ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС з посиланням на виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука.
"Ситуація в енергосистемі залишається непростою, а ввечері у зв'язку з обмеженою кількістю енергоблоків у роботі може виникати дефіцит потужності", – зазначив Сахарук.

За його словами, енергетична система України наразі пристосовується до зменшення об'єму води, яка скидається в Каховське водосховище, і забезпечення достатнього рівня потужностей завдяки тепловим електростанціям (ТЕС).
При цьому, вранці 9 червня оператор системи передачі НЕК "Укренерго" повідомляє, що минулої доби для балансування енергосистеми використовувалась аварійна допомога з Румунії та Польщі. Загальний обсяг допомоги склав 1200 МВт-год.
"Гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. Триває літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових електростанцій", – пояснили в Укренерго.

Нагадуємо, 7 червня 2023 року через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього піка споживання енергосистема України з 20:00 до 23:00 брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії.