Четвер, 3 Жовтня, 2024

Бригадний генерал Сухопутних сил США Рональд Регін в середу очолив Командування із забезпечення Сухопутних сил США в Європі, ключовий підрозділ для забезпечення постачань зброї Україні, щоб підтримати її в протистоянні російській агресії, повідомляє американське оборонне видання Stars and Stripes.

Генерал Регін має докторський ступінь з державної політики та ступінь магістра стратегічних досліджень. Працював заступником командувача з питань підтримки в організації, створеній минулого року у Вісбадені, Німеччина, де мав, серед іншого, завдання робити все можливе, щоб переконатися, що США готові продовжувати підтримку України в довгостроковій перспективі.

Новий очільник Командування із забезпечення Сухопутних сил США в Європі наголосив на здобутках свого попередника, зокрема, з часу російського вторгнення в Україну. Вже за тиждень після 24 лютого 2022 року солдати 3-ї піхотної дивізії були розгорнуті в Європі, готові до будь-якого потенційного проникнення загрози на територію НАТО.

Протягом наступних місяців, інформує Stars and Stripes, Командування перемістило в Україну сотні одиниць бронетехніки, тисячі спецавтомобілів і мільйони боєприпасів, а також мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, яку надали США. Було використано порти в Данії та Чорногорії, а також розширено можливості транспортування залізницею та внутрішніми водними шляхами.

Під час церемонії зміни командування було наголошено про подальшу роботу в час війни. “Вам доведеться зробити ще більше, тому що це тільки починається. Я думаю, це довготривала кампанія”, – сказав Дарріл Вільямс, генерал-командувач армії США в Європі та Африці.

За його словами, операції не можуть бути успішними без гарантованого матеріально-технічного забезпечення на полі бойових дій. Вільямс нагадав, як жорстоке та невиправдане вторгнення Росії в Україну спричинило повернення трагедії війни на європейський континент, а також, як міжнародне співтовариство об’єдналося, щоб надати Україні безпрецедентний рівень підтримки.

Попереднього керівника підрозділу, генерал-майора Джеймса Сміта нагородили медаллю “За відмінні заслуги” від імені президента США Джо Байдена. Дружина Сміта, Катріна, також була нагороджена медаллю “За заслуги на державному рівні” за її громадську роботу протягом останніх двох років.

Сміт наголосив, що зусилля підрозділу спрямовані, зокрема, на стримування російської агресії. Генерал-майор і надалі працюватиме у військовій логістиці.